shutterstock_429761875.jpg

DÆKSKIFT

Kontakt os i dag og bliv godt kørende

Når du skifter mellem vinter- og sommerdæk kan det sammenlignes med at du skifter mellem vintersko og sommersko. De sko du bruger om sommeren har nogle andre kvaliteter, end de sko du bruger om vinteren. Det samme er gældende for vinterdæk og sommerdæk. Bruger du sommerdæk om vinteren, kan det sammenlignes med at gå i snevejr med glatte lædersko frem for støvler med grove gummisåler. Derudover er bremselængden på sommerdæk 84 m, mens vinterdæk kun har en bremselængde på 40 m.  

 

Når en dækproducent tilstræber at lave et dæk, der er velegnet til kørsel i al slags føre, bliver det et dæk, der er nogenlunde til lidt af hvert, uden at være optimalt på alle discipliner. Kører du ude hele vinteren, skal du vælge vinterdæk til din bil, specielt hvis du skal på skiferie eller andre steder med vintersport. Måske skal du endda overveje en kombination med snekæder. 

 

Særlige regler i andre lande

I Danmark er der ikke nogle lovkrav om hvorvidt du skal have vinter- eller helårsdæk på din bil. Men i de andre lande omkring os, er der forskellige regler for begge dæktyper.  Vær for eksempel opmærksom på, at et M+S mærket helårsdæk ikke nødvendigvis opfylder kravene til vinterdæk i Sverige. Er du i tvivl om hvilken dæktype du skal vælge, kan du altid kontakte os.